Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Mehikanka

The Mexican

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO
Četrtek, 4. 6. 2020
17:00 - 19:05
 
Film • Komedija
125 min
Združene države Amerike, 2001
6 /10
44%
Režija: Gore Verbinski
Igrajo
Brad Pitt
Julia Roberts
James Gandolfini
J.K. Simmons
Bob Balaban
In še: Sherman Augustus, Michael Cerveris
Jerry mora za svojega mafijskega šefa iz Mehike prinesti starinsko pištolo, ki naj bi bila uročena. Njegovo dekle pa medtem ugrabi plačani morilec.

Pred kurirjem za tihotapljenje prepovedane robe Jerryjem Walbachom (Brad Pitt) je težka odločitev. Po ukazu svojega živčnega mafijskega šefa (Bob Balaban) mora odpotovati v Mehiko po neprecenljivo starinsko pištolo, imenovano "mehikanka". Če naloge ne izpolni, se lahko poslovi od življenja.

Vendar pa njegovo dekle Samantha (Julia Roberts) na vse skupaj gleda nekoliko drugače. Obljubil ji je, da bo zaživel pošteno in da jo bo nekoč odpeljal v Las Vegas. Če obljube ne izpolni, ga ne bo nikoli več pogledala. Jerry sklene, da je vseeno bolje biti živ, četudi sprt s Samantho, in se odpravi proti jugu.

Zlahka pride do pištole, ko pa bi jo moral odnesti domov, se začnejo stvari zapletati. Mehikanke se po splošnem prepričanju drži urok. Tudi Jerry začne kmalu verjeti v staro legendo – posebej ko Samantho za talko vzame neusmiljeni in nenavadno rahločutni plačani morilec (James Gandolfini) kot jamstvo, da bo pištola res dostavljena naročniku.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane