Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Reševanje vojaka Ryana

Saving Private Ryan

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Fox Movies
Petek, 24. 1. 2020
22:55 - 02:10
 
Film • Vojni
195 min
Združene države Amerike, 1998
9 /10
95%
Režija: Steven Spielberg
Igrajo
Tom Hanks
Tom Sizemore
Edward Burns
Barry Pepper
Adam Goldberg
In še: Vin Diesel, Giovanni Ribisi, Jeremy Davies, Matt Damon, Ted Danson
Prikaži več
Med zavezniško invazijo v Normandiji dobi stotnik Miller ukaz, naj s svojim vodom poišče desetnika Ryana, ki je ujet za sovražnikovo črto.

Druga svetovna vojna je bila eden ključnih dogodkov 20. stoletja, ki so zaznamovali usodo sveta. Za vedno je spremenila tiste, ki so jo preživeli, in vplivala na prihajajoče generacije. Imenovali so jo "zadnja velika vojna".

Vojna drama Stevena Spielberga se začne z invazijo zaveznikov 6. junija 1944 na "Dan D". Nič ni moglo pripraviti vojakov na bitko, ki se je začenjala na odseku francoske obale Omaha. Kljub upom in odločnosti nihče ne ve, ali bo preživel ozek pas obale pred seboj.

Stotnik John Miller (Tom Hanks) opazuje normandijsko obalo, prepričan, da je najhuje že za njimi. Toda najtežja naloga jih šele čaka. Ko zavezniške sile zanesljivo napredujejo po obali, dobi Miller ukaz iz samega vojaškega vrha, naj pošlje svoj vod za sovražnikovo črto z nevarno nalogo, da bi poiskali in rešili enega samega vojaka: desetnika Jamesa Ryana (Matt Damon).

Ryan je najmlajši in zadnji preživeli od štirih bratov, ki so drug za drugim umrli v bitki. Medtem, ko vod prodira vse globje v sovražnikovo ozemlje, se vojaki začno spraševati o smiselnosti ukaza. Zakaj naj bi zaradi enega samega moža tvegali življenje osmih?

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane