Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Osmi potnik: Zaveza

Alien: Covenant

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Fox Movies
Sreda, 15. 9. 2021
01:15 - 06:00
 
Film • Grozljivka
285 min
Združene države Amerike, 2017
6 /10
Brez ocene
Režija: Ridley Scott
Igrajo
Michael Fassbender
Katherine Waterston
Billy Crudup
Danny McBride
Demián Bichir
In še: Carmen Ejogo, Jussie Smollett, Callie Hernandez, Amy Seimetz, Nathaniel Dean
Prikaži več
Posadka vesoljske ladje obtiči na tujem planetu, ki je videti kot neokrnjeni raj – vendar je v resnici temačen, nevaren svet.

Na krovu tehnološko napredne vesoljske ladje 'Zaveza' je vse mirno. Posadka in preostalih dva tisoč duš na plovilu, ki opravlja pionirsko nalogo, je potopljenih v globok hiperspanec; le android Walter, ki skrbi za krmiljenje in redna popravila, se sam potika po hodnikih. Ladja je na poti na oddaljeni planet Origae 6 na drugem koncu galaksije, na katerem bodo skušali ustanoviti novo kolonijo za človeštvo.

Spokojnosti pa je v trenutku konec, ko samovžig bližnje zvezde razcefra jadra za zbiranje energije na 'Zavezi', kar zahteva nemalo žrtev in povsem iztiri namen odprave. Preživela posadka, precej bližje, kot je planet Origae 6, odkrije na videz še neodkrit predel: neokrnjen raj z gorovjem, ovitim v oblačke, in šumečimi gozdovi, ki bi morda lahko bil enako primeren za nov dom ljudi. A tisto, na kar so naleteli, je v resnici temačen in smrtonosen svet, poln nepričakovanih zank in preobratov.

Raziskovalci neznanega se bodo morali soočiti s strahotno grožnjo, ki presega njihovo najbolj divjo domišljijo, in se povsem izčrpani podati v beg za gola življenja.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane