Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Bean

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Fox Movies
Četrtek, 23. 1. 2020
07:15 - 09:00
 
Film • Komedija
105 min
Koprodukcija, 1997
7 /10
Brez ocene
Režija: Mel Smith
Igrajo
Rowan Atkinson
Peter MacNicol
John Mills
Pamela Reed
Harris Yulin
In še: Burt Reynolds, Larry Drake, Danny Goldring, Johnny Galecki, Chris Ellis
Prikaži več
Zgodba se začne z Beanovim prihodom v Los Angeles, da bi varoval slavno sliko, a ker je fizično nepopisno neroden, gredo stvari seveda po zlu.

Jeseni leta 1997 bogati dobrodelnež podari 50 milijonov dolarjev Griersonovi galeriji v Kaliforniji, da bi najslavnejšo ameriško sliko Whistler's Mother pripeljali nazaj domov. Dotlej so to pomembno umetnino razstavljali v muzeju D'Orsay v Parizu, skrbniki galerije pa želijo, da bi obred odkritja opravil ugleden poznavalec slikarstva, zato pozovejo Kraljevo narodno galerijo v Londonu, naj pošlje svojega najbolj priznanega strokovnjaka, da bi nadziral prenos.

To se izkaže za največjo napako, kar so jih kdaj naredili. Britanci namreč ne pošljejo svojega najboljšega umetnostnega poznavalca, temveč tistega najbolj osovraženega in nesposobnega, v želji, da bi se ga znebili. Ime mu je Bean. Gospod Bean.

Nič nič sedem je številka njegovega inteligenčnega kvocienta in vse, česar se dotakne, se spremeni v kaos. V nekaj dneh po prihodu v Los Angeles Bean skoraj uniči zakon, kariero in življenje svojega gostitelja Davida Langleyja ter življenje njegove čudovite žene in otrok.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019. Vse pravice pridržane