Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Moja obilna grška poroka

My Big Fat Greek Wedding

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Fox Life
Petek, 24. 1. 2020
21:00 - 22:55
 
Film • Romantična komedija
115 min
Koprodukcija, 2002
7 /10
73%
Režija: Joel Zwick
Igrajo
Nia Vardalos
John Corbett
Michael Constantine
Christina Eleusiniotis
Kaylee Vieira
In še: John Kalangis, Lainie Kazan, Marita Zouravlioff, Sarah Osman, Petra Wildgoose
Prikaži več
Grkinja Toula se zaljubi v moškega, ki ni grškega porekla, in se bori, da bi ga njena ogromna družina sprejela.

Toula Portokalos je pri tridesetih letih še vedno samska. Dela v grški restavraciji svojih staršev, njeni dnevi pa so enolični in dolgočasni. Mirno prenaša nerganje cele družine in zavrača očeta, ki jo hoče poslati v Grčijo po ženina. Toula hoče več od življenja, vendar ji manjka poguma. Ko začne obupavati, se v družinski restavraciji zagleda v čednega neznanca.

Tokrat je pripravljena na spremembe, zato se kljub očetovemu nasprotovanju vpiše v računalniški tečaj in si privošči manjšo stilsko preobrazbo. Zaposli se pri teti v potovalni agenciji, kjer se oglasi tudi čedni neznanec, v katerega se je zagledala v restavraciji. Lepotcu je ime Ian Miller in je srednješolski učitelj.

Ian povabi Toulo na zmenek in kmalu se zaljubita. Svojo ljubezen bosta okronala z obilno grško poroko. Vendar brez težav ne bo šlo, saj je Toulin oče Gus ogorčen nad hčerinim izbrancem. Le kako se je mogla zaljubiti v fanta, ki ni Grk? Toda Gusu ne preostane drugega, kot da sprejme Iana, Ian pa se mora navaditi na Toulino ogromno družino.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane