Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
Slovenija 1
Sreda, 23. 10. 2019
20:05 - 21:55
 
Film • Drama
110 min
Francija, 2018
7 /10
83%
Režija: Mikhaël Hers
Igrajo
Vincent Lacoste
Isaure Multrier
Stacy Martin
Ophélia Kolb
Marianne Basler
In še: Jonathan Cohen, Nabiha Akkari, Greta Scacchi, Bakary Sangaré, Claire Tran
Prikaži več
Štiriindvajsetletni David in njegova sedemletna nečakinja Amanda se morata soočiti z izgubo sestre in mame, ki je bila žrtev terorističnega napada.

Namrgoden in zelo čustven 24-letni David je Parižan, ki opravlja dva poklica: je obrezovalec dreves po parkih in drevoredih ter stanodajalec, pravzaprav zakupnik, ki turistom oddaja najeto stanovanje. Njegova starejša sestra Sandrine je mama prikupne sedemletne Amande, bistrega in občutljivega dekletca.

Sandrine pride na plano z načrtom obiska Wimbledona v Londonu, kjer živi tudi njuna odtujena mati Alison, ki je nista videla že 20 let. Sandrinin namen je, da bi se po toliko letih družina spet srečala in se spravila s preteklostjo. David Sandrinin predlog umirjeno, vendar odločno zavrne, saj meni, da so se po 20 letih rane že zacelile tako ali drugače.

Med drugim je David spoznal simpatično Leno, ki je prišla k njemu kot podnajemnica. Vse se nekako suče v umirjenem, a samozavestnem pariškem stilu, dokler se ne zgodi tragedija, ki vzame Amandi mamo. Tedaj mora David razmisliti, kako naprej s svojim življenjem in tudi Amandinim, za katero je spričo novih okoliščin postal odgovoren.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane