Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Ruben Brandt - zbiratelj

Ruben Brandt, Collector

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Petek, 29. 5. 2020
07:45 - 09:20
 
Film • Animirani
95 min
Madžarska, 2018
8 /10
85%
Režija: Milorad Krstic
Igrajo
Iván Kamarás
Gabriella Hámori
Zalán Makranczi
Csaba Márton
Psihoterapevta mučijo nasilne more, ki so jih navdihnila umetniška dela. Svoje paciente in tatove zato najame, da bi ukradli in mu prinesli te slike.

Slavni psihoterapevt Ruben Brandt je prisiljen ukrasti 13 umetniških del iz najuglednejših svetovnih muzejev in zasebnih zbirk, da bi mu slike pomagale pri premagovanju grozljivih nočnih mor, ki so jih kot kakšna nezavedna sporočila iz otroštva očitno navdihnila ta umetniška dela.

V sodelovanju s svojimi štirimi pacienti, izkušenimi tatovi, se tolpa pod Rubenovim vodstvom odpravlja na roparske pohode, ki so vsi po vrsti uspešni: Louvre, Tate, Uffizi, Hermitage, Muzej sodobne umetnosti. Zločinski "zbiratelj" kmalu postane najbolj iskan kriminalec na svet. Gangsterji in najeti lovci na glave ga zasledujejo po vsem svetu, nagrada za njegovo prijetje pa vztrajno raste in se približuje vsoti 100 milijonov dolarjev. Kartel zavarovalniških podjetij najame zasebnega detektiva Mika Kowalskega, izvedenca za kraje umetnin, da bi razrešil primer "zbiratelja".

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane