Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Rajska dežela

The Good Place (Aka. La Terra Buona)

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Sreda, 1. 7. 2020
11:50 - 13:45
 
Film • Drama
115 min
Italija, 2018
7 /10
Brez ocene
Režija: Emanuele Caruso
Igrajo
Fabrizio Ferracane
Lorenzo Pedrotti
Viola Sartoretto
Cristian Di Sante
Orfeo Orlando
In še: Giulio Brogi, Sergio Albelli, Stefano Eirale, Paolo Manassero, Mattia Sbragia
Ostareli menih Sergio in njegov pomočnik Gianmaria v miru živita v nacionalnem parku Val Grande. Njuno življenje pa se spremeni s prihodom dveh otrok.

Največje evropsko območje neokrnjene divjine je nacionalni park Val Grande, 152 kvadratnih kilometrov velik predel Italije blizu meje s Švico. Tam ni ljudi ter nobenih naselbin, cest ali cestnih svetilk. Vendar nekdo vseeno živi tam, skrit sredi deviške narave: oče Sergio, benediktinski menih v svojih osemdesetih letih, od katerih jih je štirideset preživel v koči, ki jo je sam obnovil. Z očetom Sergiom živi tudi njegov asistent Gianmaria, prijazni možiček, ki mu pri vsem pomaga.

Nekega dne se Gianmaria z opravkov v najbližji vasi, kamor hodi po hrano, vrne z dečkom in deklico. Otroka sta po naporni 4-urni hoji vidno izčrpana. Vendar nista prišla na obisk k staremu menihu, temveč k nekomu drugemu, ki v bližini skrivaj živi že en mesec. Njun prihod pomeni konec spokojnosti in miru v enem zadnjih italijanskih – že tako ogroženih – naravnih paradižev.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane