Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Raj

Heaven

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Četrtek, 6. 8. 2020
09:10 - 10:50
 
Film • Kriminalka
100 min
Združene države Amerike, 2002
7 /10
76%
Režija: Tom Tykwer
Igrajo
Cate Blanchett
Giovanni Ribisi
Remo Girone
Stefania Rocca
Alessandro Sperduti
In še: Mattia Sbragia, Stefano Santospago, Alberto Di Stasio, Giovanni Vettorazzo, Gianfranco Barra
Prikaži več
Britanka, ki živi v Italiji, vzame zakon v svoje roke, saj se krajevna policija ne meni za njene prošnje, naj aretirajo krivca za smrt njenega moža.

Philippa (Cate Blanchett) je britanska učiteljica, ki živi v Italiji in katere mož je umrl zaradi prevelikega odmerka mamil, podobno kot tudi že več njenih učencev. Marco Vendice je vpliven prekupčevalec z mamili, ki je njenemu možu prodal sporno prepovedno snov in je kriv za njegovo smrt ter za smrt nekaj mladostnikov iz soseščine.

Zgrožena in obupana nad policijo, ki se ne meni za njene prošnje, naj aretirajo krivca, Philippa vzame zakon v svoje roke – in nastavi bombo, ki naj bi ubila preprodajalca mamil. Vendar se njen načrt izjalovi in namesto Vendiceja bomba ubije štiri nedolžne ljudi.

Philippo aretirajo in pripeljejo na zaslišanje. Ker slabo govori italijansko, prosi za tolmača in k njej pride policist Filippo (Giovanni Ribisi), ki zna več jezikov in naj bi ji služil za prevajalca.

Filippo se nepričakovano zaljubi v čedno učiteljico; z njegovo pomočjo Philippa pobegne in se skrije pred oblastmi. Čeprav globoko obžaluje štiri nedolžna življenja, je kljub vsemu še vedno odločena, da se bo maščevala Vendiceju.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane