Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Prevajalec

A Translator (Aka. Un traductor)

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Sreda, 10. 6. 2020
07:40 - 09:30
 
Film • Drama
110 min
Kanada, 2018
7 /10
Brez ocene
Režija: Rodrigo Barriuso, Sebastián Barriuso
Igrajo
Rodrigo Santoro
Maricel Álvarez
Yoandra Suárez
Nikita Semenov
Jorge Carlos Perez Herrera
In še: Genadijs Dolganovs, Milda Gecaite, Eslinda Núñez, Osvaldo Doimeadiós, Laura Mia Ravelo Hernandez
Prikaži več
Profesor ruske književnosti iz Havane je prisiljen delati kot prevajalec za otroške žrtve nesreče v Černobilu, ki jih pošljejo na zdravljenje na Kubo.

Ko odjekne novica o jedrski nesreči elektrarne v Černobilu, pošljejo Malina, profesorja ruske literature na univerzi v Havani, na delo prevajalca med kubanskimi zdravniki in otroškimi žrtvami, ki so jih iz Sovjetske zveze poslali na zdravljenje na Kubo.

Iztrgan iz neotipljivega abstraktnega akademskega sveta se mora soočati s krvavo resničnostjo medicine, zaradi česar vse bolj podlega depresiji. Neki otrok mu pove zgodbo in Malin se končno lahko naveže na otroke na svoj način.

Ko se ravno dobro prilagodi novi službi, pade berlinski zid in na Kubi nastopi največja gospodarska kriza, kar jih je ta država kdaj doživela. Ampak Malin je tako prevzet z življenji otrok iz Černobila, da ne opazi trpljenja lastne mlade družine. Spet se mora zbližati z ženo in otrokom, s pomočjo izkušenj, ki jih je bil deležen v bolnišnici – in na poti preobrazbe postati boljši človek.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane