Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Kletka

Icebox

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Petek, 24. 1. 2020
15:55 - 17:20
 
Film • Drama
85 min
Združene države Amerike, 2018
6 /10
Brez ocene
Režija: Daniel Sawka
Igrajo
Genesis Rodriguez
Carrie Lazar
Anthony Gonzalez
Sarah Minnich
Rene Moran
In še: Dylan Kenin, Johnny Ortiz, Katia Gomez, Priyom Haider, Jermaine Washington
Prikaži več
Oscar je mlad fant, ki pobegne iz Hondurasa in se znajde v okorelem in strašnem ameriškem sistemu obravnave priseljencev.

Drama prinaša srhljivo resnično podobo ameriškega sistema obravnave priseljencev skozi oči 12-letnega Oscarja (Anthony Gonzalez), ki sta ga po soočenju z nasilnimi domačimi tolpami starša pretihotapila iz države v upanju na dečkovo boljšo prihodnost. Poslala naj bi ga živet k stricu Manuelu, ki se je nedavno preselil v ZDA.

Ko Oscar prečka mejo v ZDA, ga ujamejo obmejni policisti ter pošljejo v imigracijski center za mladoletnike. Oscar skuša tam prevzeti nadzor nad svojim življenjem; spoprijatelji se z mladim Kolumbijcem Rafaelom, pozneje pa spozna še ameriško novinarko, ki naj bi poiskala njegovega strica Manuela v zameno za informacije o tem, kaj se dogaja za zidovi imigrantskega zbirnega centra.

Oscar nazadnje pristane v Manuelovem skrbništvu, vendar ga čaka še več preizkušenj, ko mora pred sodnikom pričati brez pravnega zastopnika, in nazadnje potovanje z avtobusom v zavetišče, kjer ga čaka novo življenje – vendar ne tako, kakršnega je pričakoval, ko je prvič stopil na ameriška tla.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019. Vse pravice pridržane