Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Gospodarji kaosa

Lords Of Chaos

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Petek, 5. 6. 2020
18:50 - 20:30
 
Film • Drama
100 min
Velika Britanija, 2018
7 /10
60%
Režija: Jonas Åkerlund
Igrajo
Rory Culkin
Emory Cohen
Jack Kilmer
Sky Ferreira
Valter Skarsgård
In še: Anthony De La Torre, Jonathan Barnwell, Sam Coleman, Wilson Gonzalez Ochsenknecht, Lucian Charles Collier
Prikaži več
Srhljiva resnična zgodba spremlja Euronymousa, vodjo zloglasne norveške black metal skupine Mayhem.

Predmestje Osla na Norveškem v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Na glasbeno sceno je privršal nov brezkompromisen slog težkometalnega glasbenega žanra – pravi norveški black metal. Bučen in surov, vendar poetičen v svoji pristnosti, je po vsem svetu pridobil zloglasen prizvok zaradi nenavadnih podvigov glasbenikov in pristašev: samomori, uboji in požigi cerkva so nekaj časa skoraj vsakodnevno pretresali Norveško.

V Oslu skuša 17-letni Euronymous (Rory Culkin) ubežati malomeščanski resničnosti, zato se poveže s sebi podobnimi glasbenimi skrajneži. Necrobutcher, Hellhammer in Dead pod vodstvom Euronymousa ustanovijo najbolj razvpito in zlobno skupino, kar jih je svet videl: Mayhem.

Kmalu se razširi glas o njihovih krvavih nastopih in morbidnem kultu, ki jih obdaja, vendar se temačni svet, ki ga je ustvaril Euronymous, kmalu sprevrže v kaos ubojev in požigov. V svoji želji po pripadnosti in dokazovanju se njihov nasprotnik Varg iz rivalske skupine Burzum spremeni v psihopata in nazadnje morilca.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane