Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Darling

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Sobota, 15. 2. 2020
06:00 - 07:45
 
Film • Drama
105 min
Danska, 2017
6 /10
Brez ocene
Režija: Birgitte Stærmose
Igrajo
Danica Curcic
Astrid Grarup Elbo
Gustaf Skarsgård
Ulrich Thomsen
Baletka Darling z možem in koreografom Fransom pripravlja predstavo "Giselle". Med vajami doživi hudo poškodbo, ki pomeni konec njene kariere.

Darling je svetovno znana danska baletka. Po nekaj letih življenja in dela v tujini se z možem in koreografom Fransom vrneta v Kraljevo baletno hišo v Københavnu, da bi tam sodelovala pri baletni predstavi "Giselle". Ona naj bi plesala v osrednji vlogi, Frans pa je koreograf njenega nastopa – vendar se med vajami za predstavo Darling nenadoma v bolečinah zruši na tla.

Poškodba je huda in je ni mogoče zanikati ali odmisliti. Njen kolk je nepovratno poškodovan in po vsej verjetnosti ne bo nikoli več plesala. Njeno poklicno življenje in ves svet se v trenutku sesujeta, vendar se Darling noče sprijazniti s tem.

Odloči se, da bo sama izurila in usposobila svojo namestnico, mlado baletko Polly, da bi uprizorila Giselle, ki je sama ne more. Ko Polly postane središče pozornosti in predmet Fransove poklicne naklonjenosti, se začne spreminjati tudi Darlingina čustvena uravnovešenost.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019. Vse pravice pridržane