Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Častnik in gentleman

An Officer And A Gentleman

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Sobota, 15. 2. 2020
03:55 - 06:00
 
Film • Drama
125 min
Združene države Amerike, 1982
7 /10
Brez ocene
Režija: Taylor Hackford
Igrajo
Richard Gere
Debra Winger
David Keith
Robert Loggia
Lisa Blount
In še: Lisa Eilbacher, Louis Gossett Jr., Tony Plana, Harold Sylvester, David Caruso
Prikaži več
Zack se prijavi na vojaško akademijo, da bi postal pilot pri mornarici. Ob strogem naredniku in svoji novi punci preživi 13 mučnih tednov urjenja.

Zack Mayo (Richard Gere) je samotarski, redkobeseden mladenič, ki se prijavi na vojaško akademijo, ker si želi postati pilot pri ameriški mornarici. Takoj ko prispe v oporišče za urjenje na 13-tedenskem vojaškem drilu za častnike, naleti na zajedljivega, nepopustljivo stvarnega in strogega narednika Emila Foleyja (Louis Gossett Jr.), ki Mayu nadene posmehljiv vzdevek "Majoneza".

Zack se izkaže za odličnega vojaškega kadeta, vendar je trmast, svojeglav in čustveno hladen. Foley ga neusmiljeno žene skozi mnoge telesne in duševne preizkušnje, saj mu leta izkušenj in šesti čut pravita, da je Mayo iz pravega testa za prvovrstnega častnika – ko le ne bi bil tako zelo samozavesten in zaverovan sam vase. Zackovo ljubezensko zvezo z mlado delavko v tovarni Paulo Pokrifi (Debra Winger) ogrozi prav njegova nesposobnost, da bi se odrekel svojemu egoizmu.

Šele ko njegov najboljši prijatelj Sid Worsley (David Keith) naredi samomor zaradi nesrečne ljubezni, Zack doživi osebnostno preobrazbo in dozori v zanesljivega in odgovornega človeka.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane