Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Nedelja, 17. 11. 2019
16:25 - 17:55
 
Film • Komedija
90 min
Združene države Amerike, 2001
7 /10
80%
Režija: Ben Stiller
Igrajo
Ben Stiller
Owen Wilson
Will Ferrell
Christine Taylor
Milla Jovovich
In še: Jerry Stiller, David Duchovny
Zoolander izgubi naslov ''manekena leta''. Ko ga najame modni kreator Mugatu, se mu življenje obrne na bolje, a ne ve, da ga hoče ta le izkoristiti.

Derek Zoolander se je srečal že s tisoči vsiljivih paparacov in tri leta zapored ubranil naslov manekena leta, ne da bi pri tem pokvaril svojo popolno pričesko. Zdaj pa bo dokazal, da ni le navaden (res izjemno izjemno čeden) frajer v kačji koži, ampak tudi mačo, ki ga ne gre vreči v koš. Spoprijel se bo namreč s pokvarjenim ozadjem modnega sveta in dal svojim oboževalcem pravi razlog za navdušenje.

Zoolanderjev svet se podre, ko na podelitvi modnih nagrad, kjer naj bi že četrtič zapored prejel nagrado in naziv "manekena leta", ta prestižni naslov podelijo uspešnemu novincu Hanslu (Owen Wilson). Spozna kruto resnico, da ni več prvi maneken na svetu, zato se odloči, da bo poiskal smisel svojega življenja – vrne se v rodni New Jersey, da bi z očetom in brati delal v premogovniku. Oče (Jon Voight) ga ni najbolj vesel; prav nasprotno, sramuje se sina in njegovega "nemoškega" poklica, ki mu je posvetil toliko let.

Ker ga družina zavrne, se Derek vrne na Manhattan, a Hanslova priljubljenost je zanj preveč, preprosto je ne prenese, zato ga izzove na manekenski "dvohod", da bi enkrat za vselej dokazal, kdo je boljši. Iz medsebojne nestrpnosti se med manekenoma nazadnje razvije prijateljstvo in medsebojno spoštovanje. Dereku se življenje obrne na bolje, ko ga za veliki povratek najame ekscentrični modni kreator Mugatu (Will Ferrell). Žal pa Derek ne ve, da je to storil le zato, da bi izpeljal svoje podle namene.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane