Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Vzgojiteljica

The Kindergarten Teacher

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Torek, 2. 6. 2020
18:20 - 20:00
 
Film • Drama
100 min
Združene države Amerike, 2018
7 /10
67%
Režija: Sara Colangelo
Igrajo
Maggie Gyllenhaal
Gael García Bernal
Ato Blankson-Wood
Libya Pugh
Michael Chernus
In še: Carter Kojima, Jillian Panlilio, Parker Sevak, Anna Baryshnikov, Noah Rhodes
Prikaži več
Vzgojiteljica v vrtcu odkrije, da je med njenimi varovanci tudi nadarjen petletnik. Za vsako ceno mu hoče pomagati razviti njegov neverjeten talent.

Štiridesetletna Lisa Spinelli (Maggie Gyllenhaal) je obtičala v Staten Islandu, poročena s prijaznim, vendar nekoliko dolgočasnim možem ter otroki, ki se večinoma ne menijo zanjo. Vse bolj otopela in vdana v usodo preživlja dneve kot vzgojiteljica v vrtcu. Njeno edino veselje je večerni tečaj poezije v spodnjem Manhattnu na drugi strani zaliva.

A nekega dne se vse spremeni, ko Lisa odkrije, da je petletni deček v njenem razredu po duši pesnik, o kakršnem lahko samo sanjaš. Sčasoma postane vse bolj navdušena in obsedena z mladim talentom. Bi bil morda lahko genij? Nekakšen novi Mozart?

Njena fascinacija se vse bolj sprevrača v bolno obsedenost, ko skuša Lisa za vsako ceno zaščititi dečka pred banalnim vsakdanjim življenjem, kakršnega sama še predobro pozna. Na vrhuncu bo tvegala kariero, družino in celo svobodo, da bi pomagala razviti ta neverjetni talent in mogoče iz njega potegnila še kaj zase.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane