Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Upornik v rži

Rebel in the Rye

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Četrtek, 14. 11. 2019
10:50 - 12:40
 
Film • Biografija
110 min
Združene države Amerike, 2017
7 /10
64%
Režija: Danny Strong
Igrajo
Nicholas Hoult
Kevin Spacey
Victor Garber
Hope Davis
Zoey Deutch
In še: Lucy Boynton, Brian d'Arcy James, Eric Bogosian, Bernard White, Jefferson Mays
Prikaži več
Biografija pisatelja J. D. Salingerja spremlja njegov odnos z Oono O'Neill, njegove izkušnje z bojišč ter nastanek mojstrovine "Varuh v rži".

Svet legendarnega ameriškega pisatelja J. D. Salingerja (1919–2010) oživi v slikovitem filmskem portretu izkušenj, ki so oblikovale enega najbolj priznanih, kontroverznih in skrivnostnih avtorjev našega časa. V živopisnem ozadju New Yorka sredi 20. let prejšnjega stoletja zgodba spremlja mladega Salingerja (Nicholas Hoult), ki se trudi najti svoj avtorski izraz, medtem ko se zaplete v ljubezensko razmerje s slovito damo iz visoke družbe Oono O'Neill (Zoey Deutch) in se bori na frontah druge svetovne vojne.

Ta doživetja vplivajo na nastanek njegove literarne mojstrovine "Varuh v rži" (The Catcher in the Rye), ki mu čez noč prinese slavo in ga nazadnje umakne očem javnosti do konca življenja. Film z zvezdnikoma Kevinom Spaceyjem in Sarah Paulson v stranskih vlogah prinaša hipnotični vpogled v življenje in čas nerazumljenega genija, ki je kršil pripovedna pravila ter na novo opredelil ameriško literaturo.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane