Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Smeh ali smrt

Laugh Or Die

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Četrtek, 16. 7. 2020
09:20 - 11:05
 
Film • Drama
105 min
Švedska, 2018
7 /10
Brez ocene
Režija: Heikki Kujanpää
Igrajo
Martti Suosalo
Jani Volanen
Leena Pöysti
Paavo Kinnunen
Vesa Vierikko
In še: Jussi Lehtonen, Jussi Nikkilä, Tommi Eronen, Panu Vauhkonen, Paleface
Prikaži več
Leta 1918 se v delovnem taborišču na Finskem poveljnik domisli krutega načrta za skupino igralcev. Če bodo gledalce nasmejali, jim bo prizanesel.

Na Finskem se piše leto 1918, čas po državljanski vojni. Slavni igralec Delavskega gledališča Parikka je ujet in poslan v internacijsko taborišče, kjer njegovi tovariši že nekaj časa životarijo na robu smrti. Vsi rdeči uporniki v kazenski koloniji so nepreklicno obsojeni in bodo usmrčeni. Tudi položaj Parikke med sodelavci ni zavidanja vreden: nekdanji prijatelji ga imajo za izdajalca. Mladi častnik Nyborg, ki občuduje Parikko kot igralca, je vodja čete za izvršitev smrtne kazni, vendar se ne more pripraviti do tega, da bi ukazal streljanje.

Parikka se upira smrti s šalami pred strelskim vodom in pazniki se kar lomijo od smeha. Stotnik Kalm, poveljnik taborišča, nepričakovano prekliče predvideno usmrtitev. Za Parikko ima poseben predlog: zaporniki bodo morali uprizoriti gledališko komedijo in če bodo nemške gledalce nasmejali, jim bo prizanesel.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane