Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Priča

Witness

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Ponedeljek, 25. 5. 2020
16:25 - 18:20
 
Film • Kriminalka
115 min
Združene države Amerike, 1985
7 /10
80%
Režija: Peter Weir
Igrajo
Harrison Ford
Kelly McGillis
Josef Sommer
Lukas Haas
Jan Rubes
In še: Alexander Godunov, Danny Glover, Brent Jennings, Patti LuPone, Angus MacInnes
Prikaži več
Deček iz skupnosti Amišev je edini očividec surovega umora policista. Detektiv John Book ga hoče zaščititi in se zato zateče v njegovo skupnost.

Rachel Lapp (Kelly McGillis), mlada vdova iz tradicionalne ameriške skupnosti Amišev, po smrti svojega moža odpelje sina Samuela (Lukas Haas) na izlet v Philadelphio. V straniščnih prostorih železniške postaje je Samuel po naključju priča umoru policista.

Kot očividca ga med preiskavo pod okrilje vzame okoreli detektiv John Book (Harrison Ford). Pri tem odkrije, da so v zaroto vpleteni nekateri vplivni možje s samega vrha policije in kmalu ima za petami pokvarjene, brezkompromisne morilce.

Po strelskem obračunu ranjen se ranjen zateče v skupnost Amišev na ameriškem podeželju, kjer ga Rachel neguje, dokler ne bi okreval in bi lahko zaščitil dečka.

Med Bookom in Rachel se začne plesti naklonjenost in privlačnost, vendar je njuna ljubezenska zveza nemogoča: v tem primeru bi se eden od njiju moral odreči svetu, kakršnega je poznal vse življenje. Book se težko privaja na nazadnjaške navade Amišev in zaradi nekega javnega spodrsljaja ga podkupljeni policisti nazadnje najdejo.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane