Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Od mraka do zore

From Dusk Till Dawn

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Četrtek, 9. 7. 2020
22:20 - 00:05
 
Film • Akcija
105 min
Združene države Amerike, 1996
7 /10
76%
Režija: Robert Rodriguez
Igrajo
George Clooney
Quentin Tarantino
Harvey Keitel
Juliette Lewis
Ernest Liu
In še: Salma Hayek, Cheech Marin, Danny Trejo, Tom Savini, Fred Williamson
Prikaži več
Nevarna izobčenca na begu ugrabita pridigarja in njegova otroka. Skrijejo se v mehiškem baru, za katerega se kmalu izkaže, da je zatočišče vampirjev.

V nenavadni akcijski grozljivki sta združila moči režiser Robert Rodriguez in scenarist Quentin Tarantino. Slednji nastopi tudi v vlogi čudaškega Richieja, psihopatskega brata nevarnega izobčenca Setha Gecka (George Clooney). Za izprijenima bratoma je po nizu ropov ostala krvava sled umorjenih žrtev; na begu pred oblastmi se skleneta sadistična zločinca skriti na drugi strani ameriške južne meje in uživati v nakradenem plenu. Prehod strogo zastražene meje ni preprost.

Da bi jima uspelo, Seth in Richie ugrabita ovdovelega pridigarja Jacoba Fullerja in vzameta za talca njegova otroka Kate ter Scotta, ki se v avtodomu odpravljajo na družinski izlet. V Mehiki se nenavadna druščina zateče v sumljivo tovornjakarsko beznico, kjer naj bi se oba kriminalca srečala s krajevnimi pajdaši. Pijača tam teče v potokih in surovim pretepaškim obračunom ni videti kraja, vendar jih čaka nekaj veliko bolj strašnega: izkaže se, da tisto ni običajen bar, temveč tajno zatočišče krvoločnih vampirjev.

Gostje lokala se nenadoma preobrazijo v pošasti in z vsakim, ki ga ugriznejo, se zgodi enako. Brata Gecko in družina Fuller so prisiljeni združiti moči z nekaterimi človeškimi obiskovalci točilnice, da bi skupaj premagali grozljiva bitja iz nočne more.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane