Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Ni prostora za starce

No Country for Old Men

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Ponedeljek, 27. 1. 2020
00:00 - 02:00
 
Film • Drama
120 min
Združene države Amerike, 2007
8 /10
86%
Režija: Ethan Coen, Joel Coen
Igrajo
Tommy Lee Jones
Javier Bardem
Josh Brolin
Woody Harrelson
Kelly Macdonald
In še: Garret Dillahunt, Tess Harper, Barry Corbin, Stephen Root, Rodger Boyce
Prikaži več
Moški med lovom naleti na poln tovornjak heroina in kovček z dvema milijonoma dolarjev. Odločitev, da bo vzel denar, sproži niz nasilnih dogodkov.

Vietnamski vojni veteran Llewelyn Moss (Josh Brolin) na lovu na divjad nepričakovano naleti na prizorišče krvavega obračuna med zločinskimi tolpami sredi puščave. Tovornjak, okrog katerega so posejana trupla, je poln heroina, nedaleč stran pod drevesom, kjer je umrl še zadnji udeleženec te bitke, pa kovček z dvema milijonoma dolarskih bankovcev. Odločitev, da bo vzel denar, ki bi mu lahko prinesel veliko boljše življenje, sproži neustavljiv niz nasilnih dogodkov.

Nenadoma mu je za petami skrivnostni morilec po naročilu, ki o usodi svojih žrtev odloča z metom kovanca, ostareli in razočarani šerif Bell (Tommy Lee Jones) pa se trudi zajeziti ali vsaj razumeti hitro naraščajoči val nasilja, ki bo pogoltnil nekoč spokojno mestece na zahodu Teksasa. Zgodba z značilno ameriškimi motivi raziskuje večne svetopisemske teme v sodobnem življenju ameriškega jugozahoda.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane