Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Kavelj 22

Catch-22

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Petek, 14. 2. 2020
06:00 - 08:00
 
Film • Vojni
120 min
Združene države Amerike, 1970
7 /10
Brez ocene
Režija: Mike Nichols
Igrajo
Alan Arkin
Martin Balsam
Richard Benjamin
Art Garfunkel
Jack Gilford
In še: Buck Henry, Bob Newhart, Anthony Perkins, Paula Prentiss, Martin Sheen
Prikaži več
Pilot skuša med drugo svetovno vojno ubežati vojni norosti. Ampak blaznost je včasih edini prisebni način za soočenje z norim položajem.

Vse preveč prisebnega letalskega častnika Yossariana med drugo svetovno preganja spomin na umrlega mladega soborca in obupano si prizadeva ubežati vojni norosti bombnih nalog. Ampak z javnim mnenjem obsedeni polkovnik Cathcart in njegov podrepni sodelavec, polkovnik Korn, le še stopnjujeta predvidene letalske misije, ki naj bi jih opravili stotnik Yossarian in njegovi tovariši. Zdravnik Daneeka pove Yossarianu, da ga ne more uradno označiti za neprištevnega, čeprav Yossarian dobro ve, da je noro še naprej leteli.

Stotnik se skuša delati norega, med drugim se povsem gol pojavi pred strogim generalom Dreedlom. Vsi Yossarianovi soborci, ki so začeli svoje obveznosti s trezno glavo, so zdaj že zares blazni; nadvse podjetni Milo Minderbinder za zaslužek proda ali zabaranta vse njihove vojaške zaloge in opremo. Yossarian ugotovi, da je norost prevzela vso njegovo četo, in blaznost je včasih edini prisebni način za soočenje z norim položajem – bodisi se bo prilagodil drugim ali pa zapustil potapljajočo se ladjo.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019. Vse pravice pridržane