Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Izbrisana

Izbrisana (Aka. Erased)

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Petek, 30. 10. 2020
06:00 - 07:30
 
Film • Drama
90 min
Hrvaška, 2018
7 /10
Brez ocene
Režija: Miha Mazzini, Dusan Joksimovic
Igrajo
Judita Franković
Sebastian Cavazza
Izudin Bajrović
Doroteja Nadrah
Silva Čušin
In še: Jernej Kogovšek, Marko Mandić, Gregor Zorc, Jernej Šugman, Branko Završan
Prikaži več
Zgodnja devetdeseta leta. Po porodu se Ana sooča z birokratskim zapletom: njenih podatkov ni v sistemu. Uradno ne obstaja, njen otrok pa je sirota.

Zgodnja devetdeseta leta v mladi, samostojni državi Sloveniji. Ana rodi v krajevni bolnišnici in vse se zdi v najlepšem redu. Samo neki birokratski zaplet je v zvezi z izdajo rojstnega lista: njenih osebnih podatkov ni v sistemu. Zdi se, da gre za računalniško napako in da ni vzroka za skrb. Vendar se v naslednjih dneh Ana zaplete v administrativno mrežo kafkovskih razsežnosti.

Če njeni podatki ne obstajajo, tudi nima zdravstvenega zavarovanja ter stalnega naslova, njen novorojeni otrok pa je uradno sirota. Svojo deklico je prisiljena pustiti v porodnišnici in nima je pravice obiskovati, dokler se stvari po uradni poti ne bi uredile. Nenadoma je Ana tujka v lastni državi, čeprav je bila v Sloveniji rojena in je tukaj živela vse svoje življenje. Formalno ne obstaja in je izbrisana iz registra prebivalcev. In ker je njen otrok sirota, ga bo država dala v posvojitev.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane