Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Gora

Mountain (Aka. Ha'har)

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Ponedeljek, 8. 6. 2020
03:15 - 05:10
 
Film • Drama
115 min
Danska, 2018
6 /10
Brez ocene
Režija: Yaelle Kayam
Igrajo
Hitham Omari
Mlada poročena ženska in mati se pridruži nočni skupnosti prostitutk in preprodajalcev mamil na pokopališču na vrhu Oljčne gore v Jeruzalemu.

Tzivia je mlada poročena ženska in mati štirih otrok ter pripada strogi verski skupnosti. Živi na robu judovskega pokopališča na vrhu Oljčne gore v Jeruzalemu. Njen mož Reuven se ne meni za njene čustvene in spolne potrebe in Tzivia, ki se ji smilijo žalujoči obiskovalci pokopališča, živi osamljeno in nesrečno življenje.

Nekega večera razburjena pobegne od doma, se povzpne na pokopališki grič in tam naleti na prostitutko, ki pravkar končuje srečanje z eno svojih strank. Pokopališče se ponoči spremeni v tržnico za spolnost in mamila. Tzivia je vznemirjena in premaguje jo radovednost, zato začne raziskovati skupnost nočnih obiskovalcev, ki se v tajnosti zbira med nagrobniki.

Medtem ko se okrog nje odvijajo divje orgije, bere pesniško zbirko ali zvodnikom prinaša doma pripravljeno hrano. A njen svet je čez dan še vedno enako nesrečen, zato Tzivia sprejme odločitev, ki bo imela daljnosežne posledice.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane