Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Forresterjevo razkritje

Finding Forrester

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Torek, 28. 1. 2020
06:00 - 08:15
 
Film • Drama
135 min
Združene države Amerike, 2000
7 /10
Brez ocene
Režija: Gus Van Sant
Igrajo
Sean Connery
Rob Brown
F. Murray Abraham
Anna Paquin
Busta Rhymes
In še: April Grace, Michael Pitt, Michael Nouri, Richard Easton, Glenn Fitzgerald
Prikaži več
Samotarski pisatelj in nadarjeni visokošolski športnik skleneta nenavadno prijateljstvo, ki obema prinese nov pogled na svet.

Pisatelj romanov William Forrester (Sean Connery) je pred štirimi desetletji prejel Pulitzerjevo nagrado in od tedaj ni nihče več slišal zanj. Ko se temnopolti visokošolski športnik Jamal Wallace (Robert Brown) skrivaj pritihotapi v stanovanje in po nesreči tam pusti nahrbtnik, poln zapiskov, oba nepričakovano dobita nekaj v zameno.

Jamal spozna ne le svojega prvega literarnega oboževalca, temveč predvsem mentorja, ki ga bo izzval in za vselej spremenil; Forrester pa ima končno razlog, da pride iz svoje prostovoljne dolgoletne osame. Vendar je njuno nenavadno prijateljstvo na preizkušnji, ko samovoljni in strogi profesor Crawford (F. Murray Abraham) vloži tožbo zoper Jamala zaradi plagiata.

Zdaj morata oba sprejeti odločitev – Jamal se mora odločiti med svojimi sanjami in izdajo prijatelja, Forrester pa med puščavniškim življenjem in pogledom na svet skozi nove oči.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane