Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Elitni morilci

The Replacement Killers

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Nedelja, 15. 12. 2019
02:00 - 03:30
 
Film • Akcija
90 min
Združene države Amerike, 1998
6 /10
47%
Režija: Antoine Fuqua
Igrajo
Yun-Fat Chow
Mira Sorvino
Michael Rooker
Kenneth Tsang
Jürgen Prochnow
In še: Til Schweiger, Danny Trejo, Clifton Collins Jr., Carlos Gómez, Frank Medrano
Prikaži več
John Lee je najboljši morilec po naročilu, ki zavrne uboj sedemletnega sina policijskega detektiva. Njegov šef zato pošlje za njim vojsko morilcev.

Kitajski priseljenec John Lee ima nasilno preteklost morilca po naročilu. Prinesla mu je samo obžalovanje, vendar je tudi najboljši profesionalec, kar jih lahko najamete. V zameno za varnost svoje družine je John prisiljen sprejeti naročilo vplivnega lika kriminalnega podzemlja, azijskega zločinskega šefa Terenca Weija. Ta hoče, da bi Lee maščevalno poravnal njegov račun s policijskim detektivom Stanom Zedlovom tako, da bi ubil njegovega sedemletnega sina.

Zadnji trenutek, ko se sooči z dečkom, se Lee odloči zoperstaviti Weiju, namesto da bi izpeljal naročeno nalogo. Wei je besen in za njim pošlje vojsko izurjenih morilcev, ki naj bi ga ubili in potem dokončali dano nalogo. Poleg Leeja sta zdaj v nevarnosti tudi njegova mati in sestra v Šanghaju. Sklene se vrniti na Kitajsko, zato si pri ponarejevalki dokumentov Meg Cobund priskrbi lažni potni list, vendar so mu Weijevi plačanci že za petami. Odvijeta se dolg pregon in usodni strelski obračun.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane